ahlan wa sahlan

Al Quran- Hikmahnya Terlalu banyak

Bismillahirahmanirahim

Mari Berkongsi
Assalammu'alaikum,dan salam sejahtera... Ana(SAYA) harap Antum(KALIAN) sihat dan sentiasa mendapat hidayahNYA(ALLAH)serta diberkati hidup hingga ke akhir hayat. InsyaAllah . AamiinAlQuran Kalamullah adalah mukjizat nabi Muhammad SAWyang diwariskan kepada umatnya, yakni kita. Allah maha luas Ilmunya dan setitis ilmunya di beri kepada manusia(Rujuk kisah nabi Musa mengikut Nabi Haidir).Dikatakan AlQuran Ada 6,666 ayat, dan setiap ayat ada 6,666 maksud dan hikmah tersendiri.AlQuran perlu difahami maksudnya dan di kaji ertinya. Ini adalah supaya kita lebih faham dan dapat mengamal suruhan serta meninggalkan larangan Allah.Al Quran di dalam bahasa Arab, oleh itu kita mesti belajar bahasa Arab.


Syed Salleh Alatas Saya DAh ada Tafsir terbaru perkata dan asbabun nuzul, tersangat bagus. Sila lawat http://www.quranonline2u.com/2009/10/quran-tafsir-per-kata-asbabun-nuzul.htmlDiDalam Blog ini, kita akan bersama berkongsi ilmu Allah tentang AlQuran:

1) maknanya

2) hikmahnya

3) Khasiatnya
QUR'AN TAFSIR PER KATA + ASBABUN NUZUL + TERJEMAHAN - BELI QUR'AN ONLINE
www.quranonline2u.com
BURAYA BLOG BAŞLIĞINIZI GİRİNSama -sama lah ya.


1. Khasiat ayat AlQuran untuk Murah Rezeki dan cepat Jodoh


Amat mujarab, ramai yang kita kongsikan amalan ini dan amalkan telah berjaya menemui jodoh . Amalkan baca ayat 131 dan 132 ,Surah Toha selepas solat fardu 5 waktu. Untuk mudah salinkan ayat diatas kertas dan selalu baca,cepat hafal. Cubalah. InsyaAllah. Boleh tambah juga dengan solat hajat 12 rakaat, insyaAllah kata RAsulullah hajat tidak tertolak. Caranya dengan 3 salam.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...